Delaktighet står högt i kurs i framväxandet av STOCKHOLMSKA SPEKTAKEL, ett festspel som vill bjuda upp stadens medborgare till aktivt medverkande. Därför att det här är DITT evenemang!

Kanske börjar det hela med att Du låter din fantasi arbeta inför möjligheten att gå på en väldigt speciell fest – kostymbalen ”Nordiskas Nocturner & Najader!” på Nordiska museet.

Nu är det dags att göra något konkret som att tillverka en historisk dräkt, själv
- eller med hjälp av proffs på ett studie-förbund, för att kunna delta i kostymbalen och/eller i dräktparaden ” Käraste Bröder, Systrar och Vänner!” på Skeppsbron!

Kanske har Du redan en historisk dräkt eller vill veta vad Du kan hyra en?

Tillhör Du kanske en kör som har en repertoar som passar till Strömparterrens sångarfest ”Alla Tiders Bellman!” eller sjunger Du gärna i Gamla stans små gränder och på torg?


Har Du en färgskrivare? Skriv ut affischen och sätt upp på tillåten plats. Se nedan.

SKOLAN
Det här är också evenemanget för alla de eldsjälar till lärare som samarbetar inom drama, historia, slöjd och musik eller andra ämnen – kanske kring något tema? - och som gör festspelet till ett mål för ungdomarna att se fram emot…”vi bygger upp något och med detta ska vi från vår skola medverka”! Ex: Sollentuna Kulturskola

Varmt välkomna att skapa något festligt och lekfullt - fyllt av glädje och som en hyllning till vår stad. Att lära under lek, då stannar kunskaperna i minnet!


Vill Du hjälpa oss att berätta om detta spektakel, skriv då ut en lill-affisch och sätt
upp på tillåten plats. Två olika affischer finns om Du klickar på länken nedan:

Ladda ner affischen som pdf-fil för egen utskrift

 

KONTAKTA OSS GÄRNA!