En historisk maskeradbal i 1700-talsanda
fredagen den 28 maj uti Nordiska museets stora hall

Här avnjuter man en underbar 1700-talsbuffé komponerad av krögare Sten Kärnestam, Tullgarn, och krögare Lars Frölund, Nordiska museet, som bjuder på saftigt vildsvin och andra läckerheter. Detta blir en helt annorlunda upplevelse! Att dricka gott, bli underhållen och sedan få dansa polonäser under Dansmästarens ledning och vara hövligare och chevalereskt galantare mot varandra än vad man någonsin annars är - eftersom det ingår i "spelet". Allt sker i lustfyllt långsamt tempo. För i detta evenemang vill man inte att någonting ska gå fort - utan vara så behagligt som möjligt för
att man verkligen skall hinna uppleva allt som händer -
och kunna njuta av sin egen medverkan…..

ÄNTLIGEN!
Nu kan Du boka Din biljett till denna magiska afton - där vi vill att tiden skall gå så långsamt som möjligt. Biljetten kostar 550 kr

SISTA CHANSEN ATT GÅ PÅ BAL! OBS! Nu är kvällen snart här och vi ändrar rutinen för hur Du kan få en biljett till denna magiska afton!

GÖR SÅ HÄR:
1. Anmäl dig via mail eller telefon: 08-661 30 91 eller 070-739 87 88
2. Gå till Posten och betala in 550 kr per biljett till PG: 10 15 28-8 TidsTrampolinen,
glöm inte att skriva in de namn för vilken biljetten skall gälla! Ta sedan med kvittot till balen!

VARMT VÄLKOMNA!

PS. Vi ber om Din förståelse för att utskickade biljetter inte återköpes! OM Du får förhinder så skall vi försöka hjälpa till att slussa Din biljett vidare till någon på väntelistan!


VISIONEN
Upptakten inför helgen blir en stor historisk kostymbal i Gustaf III:s anda - allom till lyst!
I samarbete med Nordiska museet och Sällskapet Gustaf Skål så fyller maskeradbalen dess magnifika stora hall i ett helt unikt evenemang där vi visar upp ett enastående kapitel i svensk historia - upplevd i nutid.

För att komma i rätt stämning så tar man naturligtvis hästdroska hit eller anländer sjövägen med Gustafs egen slup Delfinen! En del föredrar att flanera dit genom vår vackra stad. Nu anträds den gemensamma färden i den ljumma majkvällen - ut på grönskande historisk mark, till Djurgården. Nu är det tid för upplevelser! Movitz - blås i hornet! Vi skall få själva Upplysningstiden att lysa!

Det väcker stort uppseende i staden med alla dessa historiskt uppklädda människor! Vart är de på väg?

- Sa du till Nordiska museet?

Att kliva in i denna sal är som att kliva in i en filminspelning. Att få gå på en sådan fest och att själv få vara en av statisterna i skådespelet - eller varför inte en av aktörerna - det blir som att kliva rätt in i ett annat århundrade! Med frasande sidenklänningar och kyssar på hand. Givetvis en buffè med utsökt mat komponerad från 1700-talets läckra repertoar. Behagas kanske ett glas rehnskt? Rött? Vi dinerar bekvämt sittande. Med tidsenlig underhållning, dansmästare som dunkar sin stav i golvet och chevalereskt påbjuder allmän dans. Visst blir det tillfälle att sjunga Bellman. Och vilka kommer att få årets dräktpriser? Någon i 1600-tal…eller renässans och visst, något fantasifullt med historisk koppling var det ju.

Därför kan kvällen inte bli annat än ett magiskt äventyr! En kväll som denna ska framskrida så långsamt som möjligt för att man verkligen ska få njuta av upplevelserna. Det blir en kväll som alla som går dit sent ska glömma. Redan vid hemfärden längtar man till nästa års maskerad!


Maskeradbalen på Nordiska museet utlyser härmed
en tävling bland dräkterna med pris till…
- Den mest historiskt fantasifulla!
- Den mest tidstypiskt korrekta!
- Den mest överdådiga huvudbonad!

Låt fantasin flöda!
Varmt välkomna!

Akvarell:
Anne Kempe