Historiska guider i Stockholm
Vår ambition är att här lista alla guider som gör historiska guideturer i vår historiska stadskärna, samt föreläsare av olika slag, och som finns i Stockholm. Med e-post-adresser och om det finns hemsidor. Självklart frågor vi dem först om de vill finnas på denna lista. En ren information.
Boka dem och lär mer om vår fantastiska stad!

Klicka här för att komma till listan med historieguiderna


Historiska sällskap i stockholmstrakten
Det finns medlemsföreningar där människor i lust och längtan efter kvalité och genuinitet samlas kring specifika historiska områden. Här kommer vi att lista dem som finns, och där man kan gå med som medlem. Många av dessa föreningar håller kurser både på egen hand och ofta i samarbete med Studieförbunden eller Hemslöjdskonsulenterna.

Klicka här för att komma till listan med historiska föreningar/sällskap

Historiska evenemang i stockholmstrakten
I Stockholm och runtomkring arrangeras nu och då diverse historiska evenemang. Men också på slott och herresäten runtom i Södermanland och Uppland arrangerar man upplevelsefester av olika slag, besök deras hemsidor för att se NÄR det händer!

Klicka här för att komma till listan med historiska evenemang


Historiska evenemang i Sverige
I Stockholm tänker vi ägna oss åt de tidsperioder som satt de mest synbara intrycken och vi börjar med att dyka in i 1700-talets Stockholm. Men det finns gott om historiska evenemang och festspel, runtom i Sverige. Vi kommer här att lista alla vi hittar - som vi fått kännedom om förstås. Besök dem om ni är i närheten!

Klicka här för att komma till listan med historiska evenemang i landet Sverige


Historiskt intressant - i Gamla stan
Det finns naturligtvis mycket mer, men här är några som vi hittat på nätet.
Gamla stan byggnader - massor av bilder och information om Gamla stan, historik, restauranger, hotell, caféer mm mm,


Gamla stans statyer
Gamla stans museer
Gamla stan historiska platser

Högvakten vid Stockholms Slott
VAKTPARADEN Ett av Stockholms stora gratisnöjen är Vaktparaden. Sommartid och vid stora helger sker vaktavlösning i stort sett varje dag kl. 12.15, sön- och helgdagar kl. 13.15. Vaktparaden utgår från Armémuseum och går sedan till Slottet via Riddargatan, Artillerigatan, Strandvägen, Hamngatan, Regeringsgatan, Gustav Adolfs torg, Norrbro, Skeppsbron och Slottsbacken. Flottans vaktparad utgår från Skeppsholmen och den beridna högvakten från Kavallerikasernen på Lidingövägen. Under icke sommartid sker som regel vaktavlösning onsdagar och lördagar.

Stadens två egna museum:
Stockholms Stadsmuseum
Stockholms Medeltidsmuseum